Wat is de naam van de glazen fles met stekkers waarin cognac, whisky etc. zijn gevuld?

Sara Driessen

"Gibbon, want het is een cognac, en geen gin of whisky". Dus, ik denk dat het tijd is om de wereld te vertellen dat we niet een kleine producent, maar de tweede grootste merk in Nederland (achter Amort), en een van de beste in Europa, en zijn een van de meest populaire cognac winkels in Nederland. Wij zijn het belangrijkste onderdeel van de Nederlandse markt. Sehen Sie sich den Koffie Laxerend Erfahrungsbericht an.

Waarom koos je voor de naam "Gibbon"?

In eerste instantie dacht ik over deze naam voor een lange tijd, want het is gewoon het woord voor "druif" (de naam van een druif) en ik ben een enorme druif-maniak, dus ik dacht dat deze naam juist was, hoewel het een beetje saai. Maar toen kwam ik erachter dat dit het oude Franse woord is voor "druif-maniak", dus ik was een beetje in de verleiding door dat. Ik wilde de naam van ons bedrijf veranderen in "Gibbon - de Gourmand". Ik besloot echter dat het te "Gibbon-y" zou zijn, en uiteindelijk vond ik na veel onderzoek dit zeer bekende Nederlandstalige lied van de zanger, Joost Schulman: "Auf der Hombre - Guten Morgen". (Vertaling: Een man die houdt van een beetje wijn drinken - en het is een hombre. Kent iemand een goed en goedkoop alternatief voor Schotse whisky? ) Ik kwam erachter dat het nummer is geschreven voor een beroemd Nederlands tv-programma (het gaat over een groep vrienden die allemaal graag drinken en feesten). Ik was zo blij toen ik dit nummer vond dat ik het op de blog. Nu, in deze nieuwe blogpost, zal ik wat meer dingen over het lied, over zijn lyrische gedichten, en over het gehele lied bespreken.

Joost Schulman (Greningen, Nederland) Ik werk al heel lang samen met Joost Schulman. We ontmoetten elkaar toen ik bij de lokale Radio 1 werkte. Op een dag kwamen we allebei op om de "Papa's Got a Brand New Bag" bij mij thuis te spelen. Mijn vriend nam de piano en ik kreeg mijn vriend om de lead gitaar te spelen. We speelden het stuk samen voor uren! Een jaar later besloten we allebei in een band te komen, dus namen we ons eerste album "Het Droms" op, dat uitkwam in 1997, en dat ook de leadgitaar en pianopartijen van het nummer bevat. Ik maakte toen een aantal video's voor een Duits tijdschrift in Duitsland genaamd "Weltkreuz". En het jaar daarop verscheen een nieuw album "Jederzijdstoorschaps". Im Gegensatz zu cognac Test ist es hierdurch merklich durchschlagender. Ik schreef toen nog een paar nummers, voor een verscheidenheid van verschillende bands, en het begon allemaal groter en groter te worden. Ik denk nog steeds dat het een van de meest succesvolle dingen die ik ooit heb gedaan. We hadden ook ons eerste boek uitgebracht in Europa genaamd "Het Droms, Boon, Wieder-Kammer".

Hoe kwam je op het idee van het nummer "I Love You"? Je was al verliefd op een vrouw, dus je moest de eerste man in Nederland zijn die het deed. Toen het tijd werd om je vers te schrijven, heb je echt genieten van het spelen samen het lied? We hadden de teksten samen en het was vrij duidelijk voor ons dat dit een liefdeslied was.